Promotive videos

The products are available in Drogerie Markt – DM in Macedonia and MERKUR Macedonia in Skopje.

Parče prozorsko staklo e podeleno na dva dela so marker. Levata strana (Modified) e tretirana so Vitrum Guard. Obična česmenska voda teče po stakloto i posle prestanok na protokot vodata od leviot del celosno se sliva dolž stakloto (ostanuvaat nekolku kapki na patot na slivanje). Proverkata deka tretiranata strana e suva, a drugata ne, e napravena so filterna hartija.

Публикувахте от ХЕМОПО в Събота, 30 юни 2018 г.

Vitrum Guard за стаклени туш кабини

Vitrum Guard средство за заштита на стаклени површини во МЕРКУР Македонија, ДисконтМ во Аеродром и ПМФ во Скопје.

Публикувахте от ХЕМОПО в Понеделник, 27 май 2019 г.

Ветробранско стакло третирано со Vitrum Guard

Третман на ветробранско стакло (шофершајбна) со Vitrum Guard и ефектот после третманот. Водата се „лизга“ по стаклото, а тоа останува суво и чисто.#avtomobil, #staklo

Публикувахте от ХЕМОПО в Сряда, 4 юли 2018 г.

Vitrum Guard средство за заштита на стаклени површини

Vitrum Guard средство за заштита на стаклени површини:- туш кабини (водата се лизга долж стаклото)- ветробранско стакло (по дожд, при повисоки брзини, може да се вози и без бришачи).

Публикувахте от ХЕМОПО в Вторник, 19 ноември 2019 г.

Vitrum Guard Anti-Fog примена и ефекти кај автомобилско стакло

Кај автомобилските стакла заради третманот со восок при миење на автомобилите, треба најмалку два пати да се изврши нанесувањето.Стаклото се заматува кога не е третирано, кога до него поставивме отворен термос со врела вода. Третманот се состои од следните чекори: 1. Напрскување од Vitrum Guard Anti-Fog, 2. Негово благо размачкување по стаклото, но така да голем дел остане на него, 3. Сушење на стаклото, колку што е можно повеќе, 4. Полирање на стаклото со сува крпа. После третманот се гледа дека пареата од допрениот термос со отворот до стаклото, не го замаглува истото.Може да се набави во МЕРКУР Македонија, 500 ml прскалка, 240 ден.

Публикувахте от ХЕМОПО в Вторник, 17 декември 2019 г.

Vitrum Guard Anti-Fog од ХЕМОПО: примена и ефект врз огледало

Vitrum Guard Anti-Fog, средството против замаглување на стаклени површини, е применето на огледало. Во видеото може да видите како се нанесува средството и кои се ефектите од неговата примена; идеално за огледало во бања. Малопродажната цена е 240 ден (500 ml), а може да се набави во МЕРКУР Македонија.

Публикувахте от ХЕМОПО в Неделя, 15 декември 2019 г.

Прозорско стакло во кујна третирано со Vitrum Guard Anti-Fog

Прозорското стакло во кујните е посебно подложно на замаглување заради неговата позиција. Поради поголемото количество на пареи, дебелината на филмот од Vitrum Guard Anti-Fog треба да е поголема. Истата се постигнува преку: 1. напрскување, 2. размачкување со крпа, но така да површината да остане мокра. 3. сушење на средството врз стаклото, 4. полирање на стаклото. Се добива стакло кое не замаглува определен период. Напомена – доколку од некои причини не сте задоволни од ефектот, нанесеното средство се отстранува со вода.

Публикувахте от ХЕМОПО в Понеделник, 16 декември 2019 г.

Vitrum Guard Anti-Fog за стаклени очила

Vitrum Guard Anti-Fog може едноставно да се примени кај стаклени очила на кој нема претходно нанесен хидрофобен филм.Десното стакло е премачкано и не замаглува поставено над водена пареа, додека нетретираното (лево) се замаглува.Помага да не дојде до замаглување на вашите очила при влегување од надвор (зимно време), во топла просторија.

Публикувахте от ХЕМОПО в Петък, 20 декември 2019 г.

Примена и ефекти од употреба на Vitrum Guard AutoНачин на употреба:- се истура дел од дејонизираната вода (или средството за чистење стакло) во резервоарот на автомобилот за течност за стакло,- се додава целосно содржината од Vitrum Guard Auto во шишето со дејонизирана вода (или средство за чистење стакло) од 2 L,- се проклумкува и додава во резервоарот на автомобилот за течност за стакло- се напрскува и со бришачите се чисти стаклото.Ефект:- после 3 до 5 пати чистење на ветробранското стакло, водата истурена врз него, се повлекува веднаш.- при силен дожд водата нема да се задржува на стаклото- при поголеми брзини капките дожд се повлекуваат од стаклото- Vitrum Guard Auto додаден во дејонизирана вода, во исто време чисти и создава восок ефект кај стаклото.Може да се набави во МЕРКУР (Автокоманда) или нарача. Цена 98 ден.

Публикувахте от ХЕМОПО в Събота, 20 юни 2020 г.